רופאים מומחים

צור קשר כללי

מלאו פרטים או צרו קשר




שלח

 
הדפס  
תזונה ודיאטה – כיצד להצליח ובגדול! – קובי עזרא
דיאטה ותה ירוק
ויטמינים
מבוא לתזונה
דחיית הזיקנה והורמון הגדילה
כושר גופני
מינרלים
התעמלות ופעילות גופנית
התעמלות ופעילות גופנית- חלק ב'
מחלות הנגרמות ע"י מחסור בויטמינים
ערכם התזונתי של מאכלי ט"ן בשבט
ויטמינים
השמנת יתר- פתרון והתמודדות
עיסוי רפואי יותר מסתם הנאה
שמן עץ התה מאוסטרליה
מחשבון תזונה-ערכים תזונתיים של מאכלי הפסח
השמנה וסיבות להשמנה
חיזוק המערכת החיסונית
מחשבון תזונה לחישוב מידע תזונתי
סגולות הבריאות של הדבש
ערכים תזונתיים של גויאבה
נוגדי חימצון על המדף הביתי
סגולות הבריאות של פרי האגס
סגולות הבריאות של התפוח
פיגמנטים במזון
ויטמין D
נוגדי חימצון מקטינים הסיכונים למחלות לב וכ
פרובויוטיקה ביתית
כל האמת על חומצה פולית
שמן הקוקוס
חלב
הפרדוקס של הבריאות
תה צמחים מעלי עץ הזית
שיפור איכות השינה באמצעות תזונה
הקשר בין תזונה לאסתטיקה- בריאות העור
מניעת מחלות חורף
סגולות הבריאות של האבוקדו
שמן אבוקדו
המצה השמורה שמעולם לא הכרתם
חלב צימחי
סגולות האבטיח
תמרים- ערכים תזונתיים
מחשבון קלוריות ומחשבון תזונה
הרעלת כספית
כושר – המתכון לאריכות ימים
גאדגטים ואפליקציות לבריאות
השפעת מורנגה על ייצור החלב של נשים מניקות
שימוש במחשבון קלוריות ומחשבון תזונה בזמן ביצוע דיא
ירידה במשקל תוך העזרות במחשבון קלוריות ותזונה
מחשבון תזונה (שהינו גם מחשבון קלוריות) לפי ארוחה -
זהירות דיאטה
איך לעשות דיאטה מהירה – דיאטה מהירה מבלי לצאת מהבי
הכל אודות הצרת היקפים, מיצוק וחיטוב

חלב-ד"ר יעל טוקצ'נסקי
במחקר שנערך על ידי חוקרי אוניברסיטת הרווארד בארצות הברית נמצא שחלב גורם להשמנה א...

 

המצה השמורה שמעולם לא הכרתם ד"ר גיל יוסף שחר M.D
המאכל הלאומי של עם ישראל בחג הפסח הוא ללא ספק המצה. לפני שמנסים להסביר את מנהג א...

 

מינרלים- איה הוד
הסבר על מינרלים, תפקידם והשלכות בריאותיות בנקרה של חוסר או עודף.

 

סגולות הבריאות של פרי האגס- ד"ר יעל טוקצ'ינסקי
אגסים ידועים לאנושות מימי קדם. כבר רופאים שומריים השתמשו באגס למטרות טיפוליות; ה...

 

דיאטה עשירה בנוגדי חמצון יכולה להקטין את הסיכוי
במחלות לב וכלי דם .

 

 

אם ברצונכם לקבל מאמרים בנושאי רפואה ובריאות לתא האישי שלכם

נא שלחו שם וכתובת דואר אלקטרוני וציינו כי ברצונכם לקבל מאמרים

למייל

WOLK@ZAHAV.NET.IL

 

 

מחקר חדש מציע כי נשים, שצורכים מזון עשיר בנוגדי חמצון, גורמות משמעותית להקטנת הסיכוי לחלות במחלות לב, במיוחד אלו ללא היסטוריה משפחתית או רקע של אירועי לב קודמים. המחקר מצא כי נשים ללא רקע במחלות לב, שצרכו את המנה הגבוהה ביותר של נוגדי חמצון, ממזונות כמו פירות וירקות, תה ירוק, דגנים מלאים ושוקולד, הקטינו את הסיכוי למחלות לב ב 17% מאלו שצרכו את המנה הקטנה ביותר של נוגדי חמצון .

 

מהם נוגדי חמצון?


נוגדי חמצון, אנטי אוקסידנטים antioxidant , הם חומרים כימיים שמקטינים את הנזקים ואת תגובת השרשרת הכימית, שגורמת להם בתאי הגוף. החומרים שגורמים לנזקים נקראים רדיקלים חופשיים . מולקולות בלתי יציבות שיציבותן הופרה, כי רדיקל חופשי אחר "גנב" להם את האלקטרון והפך אותו לרדיקל חופשי בעצמו.

 

בשנים האחרונות חוקרים ממקדים את נזקי הרדיקלים החופשיים בשורה ארוכה של מחלות, ובכללם, הזדקנות הגוף והאצת הזדקנות העור. אנשים שזקוקים במיוחד לשפע של נוגדי חמצון:
• מעשנים
• ספורטאים
• נוטלים תרופות באופן קבוע
• חולים במחלות כרונית ואלה שנמצאים בקבוצת סיכון .

 

על פי מחקר, שפורסם ב1 לדצמבר ב jounal of the American heart association שנבדקו בו 31,035 נשים ללא מחלות לב בעברן ו 5,680 נשים עם היסטוריה של מחלות לב, הותאמה להן תזונה עשירה בנוגדי חמצון, בעיקר מפירות וירקות, שהמרכיבים המרכזיים בהם מונעים מחלות לב.


מחקר זה תואם את מחקרים הקודמים, שכשלו בהוכחת יכולת התוספים התזונתיים, כמצמצמים את הסיכוי למחלות לב. הסיבה לכך יכולה להיות כי הם בדקו את יעילותו של נוגד חמצון בודד ובמינון גבוה, בעוד שמחקר זה בדק את צריכת שילוב של כל נוגדי החמצון ועוד אלפי מרכיבים בכמויות שנמצאות בתזונת האדם .


עקה חמצונית(סטרסס חמצוני) היא בסיס המחלות, כאשר הגוף לא יכול לנטרל ולתקן פגיעה בתאים, עקב נזקי הרדיקלים החופשיים, והתוצאה היא דלקת ופגיעה במערכת הלב וכלי הדם.


רשת נוגדי החמצון .

 

 

אם כן, מהם נוגדי החמצון המומלצים? ההמלצות האחרונות: נוגדי החמצון יילקחו כרשת של נוגדי חמצון, נוגד חמצון בודד אינו מספק הגנה מספיקה, מפני שהרדיקלים החופשיים הופכים אותו לסוג של רדיקלים חופשיים, ידידותיים יותר, אך בכוחו להזיק לתאי הגוף, ולכן הוא זקוק למגוון נוגדי חמצון להגנה מקיפה.


ויטמין C - שומר על הפאזה המיימית של הגוף.
ויטמין E - שומר על המרכיבים השומניים בגוף מפני החמצון.
בכוחה של החומצה אלפא ליפואית להגן גם על הפאזה המיימית, גם על הפאזה השומנית, כמו גם Q10, פלבונואידים קרטנואידים ועוד....

 

זהו מחקר הגדול והמשמעותי מסוגו ומאשר את מה שחשבנו, כוח התזונה רב יותר מכוח התוספים ונוגדי החמצון מהמזון, פירות וירקות, מקטינים את הסיכוי לחלות במחלות לב, המחקר מדגיש שתזונה בריאה עשירה בנוגדי חמצון מהטבע . נוסף לכך , באופן כללי, אנשים שנוטים לאכול בריא יותר נוטים גם לסגנון בריא.


ד"ר דורית יוסף N.D ph.D
נטורופתית ומתמחה בקוסמטיקה טבעית-נטורופתית

http://stroke.ahajournals.org/content/early/2011/11/30/STROKEAHA.111.635557.abstract

 

תגיות רלוונטיות: נוגדי חימצון, תזונה, מחלות לב, מחשבון קלוריות, מחשבון תזונה, כלי דם